Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %-0,22
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %0,48
Zeytinyağlı Taze Barbunya

Zeytinyağlı Taze Barbunya

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram taze barbunya
  • 2 soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 3 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 kesme şeker
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 su kadehi su
  • 2 dal maydanoz
  • Tuz

Zeytinyağlı Taze Barbunya Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve bir taşım kaynatın. Soğanları kıyın.
  • Taze soğanları arınıp ince ince doğrayın. Domatesleri ceddip küp küp doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu kıyın.
  • Zeytinyağını tencerede kızdırın. Soğan, taze soğan, sarımsak ve sivri biberi ilave edip kavurun. Domatesi ilave edip sos halini alıncaya kadar pişirin.
  • Tuz, limon suyu ve şekeri ilave edip karıştırın. Barbunya ve suyu ilave edip kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kapağı kapalı olarak soğumaya vazgeçin. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sofralara çok yakışan zeytinyağlı barbunya veya zeytinyalı barbunya fasulye tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın