Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %-1,01
Zeytinyağlı Taze Bakla

Zeytinyağlı Taze Bakla

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kilogram bakla
  • 1 limon suyu
  • 2 soğan
  • 1 dal taze sarımsak
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 su kadehi sıcak su
  • Tuz

Üzeri için

  • 5~6 dal dereotu

Zeytinyağlı Taze Bakla Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak baklaları yıkayıp ayıklayın. Soğan ve taze sarımsağı arınıp ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp piyazlık doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine baklayı süzüp ilave edin. Taze sarımsağı da tencereye ilave edip karıştırın.
  • Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin. Toz şeker, tuz, sıcak su ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin.
  • Dereotunu arınıp kıyın. Servis tabağına aldığınız baklanın üzerine serpin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile süsleyebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı taze baklayı, pirinç pilavı ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Baklanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ayıkladığınız baklaları kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.
  • Baklalar soğuduğunda kıydığınız dereotlarına ilave edebilirsiniz. Bu sayede bakla ve dereotunun rengi canlı bir biçimde kalacaktır.
  • İçine ilave edeceğiniz yoğurdu evvelden ısıtın. Bu sayede kıvamı daha basit yakalayacaktır.
  • Baklalar suyunu sürüklediği halde hamlığı gitmiyorsa, azar azar sıcak su yardımı yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz baklaları servis ederken üzerine limon suyu ve zeytinyağı damlatabilirsiniz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Taze Bakla Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan zeytinyağlı taze baklanın bir porsiyonu, takribî 50 kaloridir. Dilerseniz düşük kalorili bakla çorbası tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın