Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,09
  • ALTIN
    %-0,36
  • BIST
    %0,83
Zeytinyağlı Susuz Kabak

Zeytinyağlı Susuz Kabak

Zeytinyağlı Susuz Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 2 büyük boy soğan
  • 1 kg kabak
  • 1 havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4-5 dal kıyılmış dereotu

Zeytinyağlı Susuz Kabak Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkayın, kabuğunu kazımadan küp küp doğrayın. Havucu da dilimleyin. Soğanları soyup aynı şekilde küp şeklinde doğrayın.
  • Soğanları tuzla iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. Soğanları, havucu ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın.
  • Diş diş sarımsakları serpin, zeytinyağını dökün. Karıştırıp çok kısık ateşte 20 dakika pişkocamann. Ocaktan alıp, kıyılmış dereotunu da üzerine serpin.
  • Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde oda ısısında soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

İçinizi ısıtacak kabak çorbası tarifine de göz atın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın