Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,14
  • ALTIN
    %-0,02
  • BIST
    %0,04
Zeytinyağlı Sebzeli Enginar Dolması

Zeytinyağlı Sebzeli Enginar Dolması

Zeytinyağlı Sebzeli Enginar Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 6 enginar
  • 10 arpacık soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 6 çorba kaşığı iç bezelye
  • 150 gr iç bakla
  • Yarım demet dereotu
  • 1 limonun suyu
  • 2 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su kadehi sıcak su
  • Tuz

Zeytinyağlı Sebzeli Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Enginarları arınıp yıkayın ve kararmaması için yarım limonlu suda bekletin. Soğanları soyun. Havuçları arınıp küp biçiminde doğrayın. Patatesleri ceddip küp doğrayın. Dereotunu arınıp doğrayın.
Bakla ve bezelyeleri ayrı kaplarda hafif haşlayıp süzün. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp soğanları kavurun.
Enginarları tencereye yan yana dizin. Sırasıyla bakla, bezelye, patates ve soğanı enginarların içlerine paylaştırın. Kenarından sıcak suyu ilave edin. Kalan zeytinyağı, tuz, limon suyu ve şekeri ilave edip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin ve soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, perhiz listelerinin baş tacı olan sebzeli zeytinyağlı enginar tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın