Enginarları arınıp yıkayın ve kararmaması için yarım limonlu suda bekletin. Soğanları soyun. Havuçları arınıp küp biçiminde doğrayın. Patatesleri ceddip küp doğrayın. Dereotunu arınıp doğrayın.
Bakla ve bezelyeleri ayrı kaplarda hafif haşlayıp süzün. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp soğanları kavurun.
Enginarları tencereye yan yana dizin. Sırasıyla bakla, bezelye, patates ve soğanı enginarların içlerine paylaştırın. Kenarından sıcak suyu ilave edin. Kalan zeytinyağı, tuz, limon suyu ve şekeri ilave edip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin ve soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, perhiz listelerinin baş tacı olan sebzeli zeytinyağlı enginar tarifine de göz atabilirsiniz.