Zeytinyağli Sebze Kavurması Tarifi İçin malzemeler
Yarım çay kadehi sızma zeytinyağı
250 gr kabuklu dilim patates
2 salçalık kırmızıbiber
2 kabak
2 patlıcan
6 dolmalık ufak kırmızıbiber
6 dolmalık ufak sarı biber
2 kırmızı soğan
12 arpacık soğan
8-10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kapari
Tuz
karabiber
Zeytinyağli Sebze Kavurması Nasıl Yapılır?
Biberler, patlıcan ve kabakları bol suyla yıkayıp süzün. Salçalık kırmızı biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini arının.
Enine dilimleyip biber halkaları elde edin. Kabakları uzunlamasına dörde kesip tekerrür enine ikiye kesin. Soğanların kabuğunu soyun. Kırmızı soğanı elma dilimi biçiminde dilimleyin.
Zeytinyağını büyük ve derin bir tavaya alın. Kabuklu sarımsakları ilave edip 2-3 dakika kavurun. Patatesleri, kırmızı soğan dilimleri ve arpacık soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
Biberler, kabak ve patlıcanı ilave edin. Kısık ateşte sebzeler vazgeçtiği suyu sürükleyene kadar kavurun. Pişirme operasyonuna sebzeler karamelize olana kadar devam edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kaparileri ilave edip tavayı ocaktan alın. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.