Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Zeytinyağlı Rezene

Zeytinyağlı Rezene

Zeytinyağlı Rezene Tarifi İçin malzemeler

  • 4 rezene
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 portakalın suyu
  • 3 defne yaprağı
  • 2 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 40 gr rokfor veya keçi peyniri
  • Tuz

Zeytinyağlı Rezene Nasıl Yapılır?

Arınılmış rezeneleri buzlu suda 3 dakika bekletin. Süzüp uzunlamasına ikiye dağılın. Büyük boy bir tencereye dizin. Bilye büyüklüğünde top biçiminde kesilmiş havucu ve patatesi ilave edin. Dağılınmış defne yapraklarını, kıyılmış sarımsaklar, tuz, şeker, tane karabiberi serpin. En son portakal suyunu ve zeytinyağını ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp üzerine rendelenmiş rokfor veya keçi peyniri serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın