Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,06
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,03
  • BIST
    %1,14
Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram kereviz
  • 2 patates
  • 1 havuç
  • 1 su kadehi bezelye
  • 1 soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 portakal
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kerevizin kabuğunu soyun, sap kısımlarını kesin ve ortadan ikiye ayırın.
  • Kerevizlerin kararmasını önlemek için, limonlu suda bekletin.
  • Bu esnada bezelyeleri haşlayın. Soğan, patates ve havuçları küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağı ilave edin ve soğanları alarak kavurun.
  • Soğanlar pembeleşmeye başladığında patates ve havucu da üzerine ilave edin.
  • Kerevizlerin orta kısmını oyacak dayanağıyla reyin ve bu kısımları da harca atın.
  • Kerevizlerin içini patatesli harç ile doldurun ve hazırladığınız kerevizleri başka tencereye yerleştirin.
  • Üzerine 2 çay kadehi sıcak su, 1 adet portakalın suyu ve 1 limonun suyunu ilave edin.
  • 1 tatlı kaşığı şeker, karabiber ve tuz ilave ederek kerevizler yumuşayana kadar pişirin.

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kerevizleri en az 15 dakika limonlu suda bekletin.
  • Kerevizleri uygun miktarda atayabilmek için, kereviz nasıl arınılır yazımızdan yararlanabilirsiniz.
  • Portakalın kabuğunu rendeleyerek patatesli harcın içerisine ekleyebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerde 1 tatlı kaşığı şeker kullanmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın