Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Kuşüzümü ve kayısıları yumuşayana kadar ılık suda bekletin. Havucu arınıp çeper biçiminde doğrayın ve haşlayın.
Sırasıyla pirinç, süzülmüş havuç, dolmalık fıstık, süzülmüş kuşüzümü ve kayısıları ilave edip karıştırarak pişirin. 1 kadeh sıcak su, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve şekeri ilave edip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu sürükleyene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.
Pırasaları arınıp beyaz kısımlarını 10-12 cm ’lik parçalara kesin. Tuzlu ve limonlu suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün.
Bariz bir bıçağın ucuyla pırasaların kenarından uzunlamasına derin bir çizik atın.
Elde ettiğiniz pırasa yapraklarından 2 tanesini artı işareti biçiminde yerleştirip orta kısmına iç harcı yayın ve 4 kenarı içe doğru bohça biçiminde kapatın.
Kalan pırasa yapraklarını da aynı biçimde hazırlayın. Sarmaları tencereye yerleştirin. Üzerine kalan zeytinyağı, doğranmış domates ve erikleri ilave edin.
Kalan 1 kadeh sıcak suyu döküp pişme esnasında sarmaların bölmemesi için üzerini porselen bir tabakla kapatın.
Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.
Kış aylarında içinizi ısıtacak pırasa çorbası tarifine de göz atın.