Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,10
  • ALTIN
    %1,06
  • BIST
    %0,12
Zeytinyağlı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin malzemeler

  • 4-5 adet pırasa
  • 2 tane havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir kahve fincanı pirinç
  • 1 su kadehi su
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 kadeh taze bunalmış portakal suyu
  • 1 çay kadehi kadar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır?

Adım Adım Zeytinyağlı Pırasa Yapımı

  • Pırasaları dış kabuklarını ve kök kısımlarını ayıklayıp suda iyice yıkayın. Devireme harekâtının ardından pırasalarınızı verev biçiminde doğrayın. 
  • Havuçları arındıktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İkiye ufalayan havuçları pırasalarla aynı ebada getirin. 
  • Geniş bir tencereye pırasa ve havuçları koyun. Suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri duruladıktan sonra tencerenin içerisine serpiştirin. Zeytinyağının yarısını ilave ederek kısık ateşte hafifçe kavurun.
  • Bir kadehte portakal suyu, limon ve suyu birleştirin. Ardından tenceredeki pırasaların üzerine ilave edin. 
  • Tencere içerisine toz şeker ve tuzu ilave ederek hafifçe karıştırın.
  • Kalan zeytinyağını pırasanın üzerinde dolaştırın. Pırasayı kısık ateşte 20-25 dakika kapağı kapalı bir biçimde pişirin.
  • Zeytinyağlı pırasayı dinlendirdikten sonra ılık halde ya da soğuk servis olarak limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz. 
  • Servis sırasında yemeğiniz üzerine zeytinyağı dolaştırarak pırasalarınızı daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
  • Servise hazır hale getirdiğiniz pırasayı toz zerdeçal ya da yeni bahar gibi baharatlarla tatlandırabilirsiniz. 

Zeytinyağlı Pırasa Tarifinin Püf Noktaları

  • Zeytinyağlı pırasayı pişirirken kapağın altına küçük bir delik açtığınız yağlı kağıt kapatarak sebzelerin gıda değerlerine gözetebilirsiniz. 
  • Pişirme esnasında tencerenin kapağı kapalı olması gidişatında tarifiniz daha besleyici olacaktır. 
  • Sebzeleri dilimlemeden evvel iyice yıkamalısınız. Durulama harekâtı evveli sirke ile sebzeleri yıkayarak maksimum hijyen elde edebilirsiniz.
  • Portakal suyu taze bunalmış olmalıdır. Hazır ya da bekletilen portakal suları, tarifin lezzetini bozabilir. 
  • Havuç, basit pişen bir sebze olduğundan dolayı, isteğe bağlı olarak pırasalardan birkaç dakika sonra da tencereye ilave edilebilir. 

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Pişirme Önerisi

  • Tarifin içerisine katacağınız tuz ve zeytinyağı ölçüsünü kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Tarifin içerisinde ufak parçalarda soğan ilave ederek tarifinize lezzet katabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın