Patlıcanları incecik dilimleyin. 2-3 dakika zeytinyağında kızartın. Pirinçleri ılık suda 25 dakika bekletin. Pirinçleri yıkayıp süzün.
Soğanları piyazlık doğrayın. Dolmalık fıstıkları zeytinyağında kavurun. Fıstıklar renk alınca soğanları ilave edin. Soğanları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun.
Pirinçleri ilave edin ve bir ölçü tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü kaynar suda bekletin. Pirinçler kavrulunca baharatları ve kuş üzümünü ilave edin.
En son suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye vazgeçin.
Streç filmin üzerine patlıcan dilimlerini bitişik olarak dizin. Patlıcanların üzerine her tarafı denk kalınlıkta olacak biçimde iç pilavı yerleştirin.
Streç film dayanağıyla patlıcanı rulo haline getirip yan taraflarından sıkıştırıp tezgahta yuvarlayıp kenarlarını streç filmle sıkıca kapatın.
Buzdolabında 1 saat bekletin. Parmak kalınlığında dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, düşük kalorili zeytinyağlı patlıcan tarifini de sınayabilirsiniz.