Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Zeytinyağlı Patlıcan Dolma

Zeytinyağlı Patlıcan Dolma

Zeytinyağlı Patlıcan Dolma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kemer patlıcan

İç pilav için

  • 1 su kadehi baldo pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1.5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su kadehi sıcak su
  • Tuz

Zeytinyağlı Patlıcan Dolma Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları incecik dilimleyin. 2-3 dakika zeytinyağında kızartın. Pirinçleri ılık suda 25 dakika bekletin. Pirinçleri yıkayıp süzün.
  • Soğanları piyazlık doğrayın. Dolmalık fıstıkları zeytinyağında kavurun. Fıstıklar renk alınca soğanları ilave edin. Soğanları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun.
  • Pirinçleri ilave edin ve bir ölçü tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü kaynar suda bekletin. Pirinçler kavrulunca baharatları ve kuş üzümünü ilave edin.
  • En son suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye vazgeçin.
  • Streç filmin üzerine patlıcan dilimlerini bitişik olarak dizin. Patlıcanların üzerine her tarafı denk kalınlıkta olacak biçimde iç pilavı yerleştirin.
  • Streç film dayanağıyla patlıcanı rulo haline getirip yan taraflarından sıkıştırıp tezgahta yuvarlayıp kenarlarını streç filmle sıkıca kapatın.
  • Buzdolabında 1 saat bekletin. Parmak kalınlığında dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

 Dilerseniz, düşük kalorili zeytinyağlı patlıcan tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın