Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,30
  • BIST
    %-1,01
Zeytinyağlı Lahana Ve Biber Dolması

Zeytinyağlı Lahana Ve Biber Dolması

Zeytinyağlı Lahana Ve Biber Dolması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • 10 salçalık kırmızı biber
  • 2 su kadehi sıcak su

Dolma harcı için

  • 2 su kadehi pirinç
  • 6 soğan
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 4 kesme şeker
  • 1 limonun suyu
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 4 su kadehi sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Süslemek için

  • Birkaç limon dilimi
  • Birkaç nane yaprağı

Zeytinyağlı Lahana Ve Biber Dolması Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bol suyla yıkayın. Soğanı atayıp kıyın.
  • Kuş üzümlerini ayıklayıp yıkayın ve yumuşaması için ılık suda bekletip süzün. Dolmalık fıstıkları teflon tavada sararıncaya kadar karıştırarak kavurun.
  • Tencerede 1 fincan zeytinyağını ısıtın. Soğanı ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Pirinci ilave edip kısık ateşte 10-12 dakika kavurun.
  • Dolmalık fıstık ve kuşüzümünü ilave edip karıştırın. Üzerine 2 su kadehi sıcak su ve limon suyunu döküp tuz, karabiber, yenibahar ve şekerle tatlandırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler diri kıvamda kalacak biçimde pişirin. Ocaktan alıp 20 dakika dinlendirin.
  • Lahanayı arınıp yapraklarını ayırın. Yaprakları kaynar suya atıp yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika haşlayın.
  • Süzgece alıp suyunu süzdürün. Yaprakların damarlı kısımlarını bıçakla arınıp el büyüklüğünde parçalara kesin. Biberleri ayıklayıp yıkayın.
  • Lahana yapraklarını parlak suratı altta kalacak biçimde tezgaha yayın. Her bir yaprağın ortasına birer kaşık dolma içi ilave edin.
  • Yaprakların iki kenarını içe doğru katlayıp sarın. Biberleri harçla doldurun.
  • Hazırladığınız dolmaları tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağını dolaştırarak dökün. Kalan 2 su kadehi sıcak suyu ilave edip kalan yapraklarla dolmaların üzerini örtün.
  • Porselen bir tabakla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Soğuyunca servis tabağına alıp limon dilimleri ve taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın