Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orta brey lahana 

İç harcı için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon suyu

Zeytinyağlı Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

  • Lahananın kök kısmını kesip yapraklarını ayırın. Geniş bir tencerede su kaynatın ve lahanaları kaynayan suda birkaç dakika haşlayın.
  • Süzülmesi için bir süzgece alın. İç harcı için, zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve dolmalık fıstığı ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
  • Üzerine 1 su bardağı su ilave edin ve suyunu sürükleyene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin.
  • Lahanaları düz bir zemine serip sert damar kısımlarını ayırın. Lahanaları istediğiniz büyüklükte kesip içlerine hazırladığınız harçtan bir ölçü koyarak sarın.
  • Sardığınız dolmaları yayvan bir tencereye dizin. Kalan 1 bardak su, zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin.
  • Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağını limon dilimleri ile süsleyin.
  • Zeytinyağlı lahana sarmasını, bakla çorbası ve armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Lahana Sarmasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız lahanaların taze olmasına özen gösterin. Çürük, sararmış veya yumuşamış lahanaları sarma üretiminde kullanmayın.
  • Lahanaları yumuşayana kadar haşlayın. Su bittiği halde hamlık kaldıysa su ilave edebilirsiniz. Aksi takdirde yaprakta kırılmalar olacaktır.
  • İç harcını hazırlarken beğendiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. İsteğe göre az ölçüde nar ekşisi ilave edilebilir.
  • Lahananın sarılmasını basitleştirmek için 2 gün evvelden haşlayın ve hava almayan poşetlere koyun. Bir gece buzlukta dinlendirin ve sarmayı hazırlayacağınız zaman çözünmesini bilave edin. Böylece yapraklar daha ince bir hal alacaktır.
  • Lahana sarmasını pişirirken üzerine limon dilimleri ilave edin. Böylece daha aromatik bir tat elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Lahana Sarması Kaç Kalori?

Zeytinyağlı lahana sarmasının bir porsiyonu, takribî 105 kaloridir. Kalsiyum bedeli yüksek olan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, fırında zeytinyağlı lahana tarifini de deneyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın