Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin malzemeler
25 kurutulmuş patlıcan dolmalık
4~5 soğan
3 baş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 su kadehi pirinç
1 çay kadehi zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
2 su kadehi sıcak su
Karabiber
Kırmızıbiber
Yenibahar
Tuz
2 limonun suyu
Yeterince su
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?
Kuru patlıcanları geceden kaynar suya ilave edip çatal geçecek biçimde haşlayın. Dolma içini hazırlamak için kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun.
Salçaları ilave edip karıştırın. Yıkanmış pirinci ilave edin. 2 kadeh sıcak su, baharat, tuz ve şekeri ilave edip suyu sürükleyene kadar pişirin.
Hazırladığınız harcı patlıcanların içine üstten bir parmak boşluk kalacak biçimde doldurun. Dolmaların ağız kısmı öbürünün alt kısmına gelecek biçimde tencereye dizin.
Üzerine hafifçe tuz serpin. Dolmaların üzerini geçecek biçimde kaynar su ilave edip 20 dakika pişirin. Limon suyu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Ilık olrak servis yapın.
Dilerseniz, zeytinyağlı biber dolması tarifini de deneyin.