Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,97
  • ALTIN
    %-3,14
  • BIST
    %1,15
Zeytinyağlı Kuru Dolma

Zeytinyağlı Kuru Dolma

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram kuru biber ve patlıcan
  • 1.5 su kadehi dolmalık pirinç
  • 4 soğan
  • 2 buçuk su kadehi su
  • 1 su kadehi zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Zeytinyağlı Kuru Dolma Nasıl Yapılır?

  • Soğanların kabuklarını ceddip küp biçiminde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
  • Pirinci yıkayıp süzün. Biber salçası ve domates salçası, pirinç, karabiber, pul kırmızıbiber ve naneyi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  • 1 su kadehi sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak demlendirin.
  • Kuru biber ve patlıcanları sıcak suda yarım saat bekletin. Sudan çıkarıp ters kapatarak süzgeçte bekletin.
  • Suyu süzülen biber ve patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurup tencereye dizin.
  • 1 buçuk su kadehi su ilave edip kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Taze nane yapraklarıyla süsleyin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Dilerseniz, değişik bir versiyonu olan ekşili kuru dolma tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın