Soğanların kabuklarını ceddip küp biçiminde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
Pirinci yıkayıp süzün. Biber salçası ve domates salçası, pirinç, karabiber, pul kırmızıbiber ve naneyi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
1 su kadehi sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak demlendirin.
Kuru biber ve patlıcanları sıcak suda yarım saat bekletin. Sudan çıkarıp ters kapatarak süzgeçte bekletin.
Suyu süzülen biber ve patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurup tencereye dizin.
1 buçuk su kadehi su ilave edip kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Taze nane yapraklarıyla süsleyin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Dilerseniz, değişik bir versiyonu olan ekşili kuru dolma tarifine de göz atabilirsiniz.