Kerevizleri atayıp yıkayın.Üst kısımlarından bir parmak kalınlığında kapak biçiminde kesin.Kerevizlerin içlerini sebze oyacağı ile çıkarıp küp biçiminde doğrayın.
Dolmalık olarak hazırladığınız kerevizleri ve küp doğradığınız kereviz içlerini kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Havuç ve patatesleri atayıp çeper biçiminde doğrayın.Soğanları atayıp kıyın.Bezelyeyi hafif haşlayıp süzün.
Dereotu ve maydanozu arınıp kıyın.Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin.Kereviz içleri, havuç,patates,bezelye,tuz ve karabiberi ilave edip kavurun.
Kerevizlerin içlerini hazırladığınız karışımla doldurup tencereye dizin.Limon suyu,şeker ve sıcak suyu ilave edin.
Sebzeleri kavurduğunuz tavada kalan pişme suyuna ilave edin.Kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kerevizleri servis tabağına alın.Üzerlerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serpiştirin.Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Birbirinden lezzetli zeytinyağlı yemek tariflerine buradan erişebilirsiniz. Basmakalıp zeytinyağlı biber dolması tarifine kesinlikle göz atın.