Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,09
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %-0,02
Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 6 ufak kereviz
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • 2 soğan
  • 1 kase bezelye
  • 5 dal dereotu
  • 5 dal maydanoz
  • Yarım su kadehi zeytinyağı
  • 1.5 su kadehi sıcak su
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • karabiber

Zeytinyağlı Kereviz Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri atayıp yıkayın.Üst kısımlarından bir parmak kalınlığında kapak biçiminde kesin.Kerevizlerin içlerini sebze oyacağı ile çıkarıp küp biçiminde doğrayın.
  • Dolmalık olarak hazırladığınız kerevizleri ve küp doğradığınız kereviz içlerini kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Havuç ve patatesleri atayıp çeper biçiminde doğrayın.Soğanları atayıp kıyın.Bezelyeyi hafif haşlayıp süzün.
  • Dereotu ve maydanozu arınıp kıyın.Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin.Kereviz içleri, havuç,patates,bezelye,tuz ve karabiberi ilave edip kavurun.
  • Kerevizlerin içlerini hazırladığınız karışımla doldurup tencereye dizin.Limon suyu,şeker ve sıcak suyu ilave edin.
  • Sebzeleri kavurduğunuz tavada kalan pişme suyuna ilave edin.Kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Kerevizleri servis tabağına alın.Üzerlerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serpiştirin.Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Birbirinden lezzetli zeytinyağlı yemek tariflerine buradan erişebilirsiniz. Basmakalıp zeytinyağlı biber dolması tarifine kesinlikle göz atın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın