Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,11
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,28
  • BIST
    %2,52
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 6 ayıklanmış enginar 
  • 2 soğan 
  • 300 g iç bakla 
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 limon syat 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı ılık su 
  • Yarım demet dereotu 

Üzeri için

  • Sızma zeytinyağı

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanları piyazlık doğrayın. Yayvan bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları ekleyin. Toz şeker ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Unu gezdirerek serpin ve enginar çanaklarını üzerine kapatın. Limon suyunu ve ılık syat ekleyip, üzerini yağlı kağıt ile kaplayıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  • İç baklaları başka bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 8-10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Baklalar soğuyunca kabuklarını soyun.
  • Pişen enginarları servis tabağına çıkarın. Tencereye hazırladığınız iç baklaları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
  • Baklalı harcı enginar çanaklarının içine doldurun. Oda sıcaklığında bekletin. Ilık hale geldikten sonra buzdolabına alıp soğutun. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
  • Zeytinyağlı iç baklalı enginarı, pratik bir şekilde sunulan ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Taze enginar çanaklarını kararmamaları için, limon syat ilaveli bol suda bekletin.
  • Haşlama esnasında su bitmesine karşın enginarlar yumuşamadıysa, ılık su ilave edin. 
  • Yemeğin pişip pişmediğini kavramak için kürdan batırabilirsiniz. Kürdanı çektiğinizde yemek izi kalmıyorsa, kıvamı tutmuştur.
  • Enginarları haşlarken aromatik bir tat elde etmek için, haşlama syatıla tavuk veya et syat ekleyebilirsiniz.
  • Vaktiniz varsa pişirdiğiniz yemeği bir gece buzdolabında muhafaza edin.
  • Yemeği servis etmeden evvel limon sıkarak tadını güzelleştirebilirsiniz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Kaç Kaloridir?

  • Standart bir şekilde hazırlanan iç baklalı enginarın porsiyonu, takribî 80 kaloridir. Besin bedelleri yüksek olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan zeytinyağlı enginar tarifini de deneyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın