Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi İçin malzemeler
- 500 g iç bakla
- 1 havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kadehi zeytinyağı
- 1 çay kaşığı un
- Yarım limonun suyu
- 5~6 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım demet dereotu
Zeytinyağlı İç Bakla Nasıl Yapılır?
- İç baklaları tuzlu kaynar suda 30 saniye haşlayıp buzlu suya atın ve dış kabuklarını çıkartın.
- Jülyen doğradığınız havuçlar ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
- Un ve limon suyunu bir kasede karıştırıp havuçların üzerine ilave edin.
- Karışımın içerisine toz şeker ve ince kıydığınız taze soğanı ilave edip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerini ince kıyılmış dereotu ile süsleyin.
- Zeytinyağlı iç baklayı, kolayca hazırlanan patlıcan turşusu ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Zeytinyağlı İç Baklanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Baklaları pişirmeden evvel limonlu su içerisinde 15 dakika bekletin. Bu sayede renkleri canlı kalacaktır.
- Kabuklarını kolay bir biçimde atayabilmek için sıcak sudan soğuk suya geçirin.
- Dereotunu servis esnasında ilave edin. Aksi takdirde tadında ve renginde bozulmalar olabilir.
- Servis etmeden evvel baklaların üzerinde zeytinyağı gezdirin.
1 Porsiyon Zeytinyağlı İç Bakla Kaç Kaloridir?
Zeytinyağlı iç baklanın bir porsiyonu, takribî 175 kaloridir. İçeriğinde bulunan vitaminler sayesinde perhiz listelerinin başında yer alır. Dilerseniz, düşük kalorili zeytinyağlı taze bakla tarifini de deneyebilirsiniz.
Türk mutfağında ehemmiyetli bir yere sahip olan zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ana yemek olarak sunabileceğiniz zeytinyağlı barbunya tarifine göz atabilirsiniz.