Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,10
  • EURO
    %-0,01
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %0,00
Zeytinyağlı Havuç Dolması

Zeytinyağlı Havuç Dolması

Zeytinyağlı Havuç Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 6 kocaman havuç
  • 2 soğan
  • Yarım su kadehi zeytinyağı
  • 1 su kadehi pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1.5 su kadehi sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Havuç Dolması Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuklarını atayıp ortadan ikiye kesin. Kaynayan suya atıp 1-2 dakika beklettikten sonra çıkartarak soğumaya vazgeçin. İçlerini sebze oyacağı ile çıkartın.
  • Soğanları küp biçiminde doğrayıp 1 çay kadehi zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstık ilave edip rengi dönünceye kadar karıştırın.
  • Pirinç, kuş üzümü, tuz ve baharatları ilave ederek karıştırın. Yarım su kadehi su ilave edip sürükleyene kadar kısık ateşte pişirin. Havuçların içini dolma harcı ile doldurun ve tencereye dizin.
  • Üzerini geçmeyecek kadar su, tuz, karabiber ve kalan zeytinyağını ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • İsteğe göre fırın kabına dizip 10 dakika da fırında pişirdikten sonra servis yapın.

Değişik sebzelelerle harmanlanan zeytinyağlı havuç tarifini de deneyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın