Havuçların kabuklarını atayıp ortadan ikiye kesin. Kaynayan suya atıp 1-2 dakika beklettikten sonra çıkartarak soğumaya vazgeçin. İçlerini sebze oyacağı ile çıkartın.
Soğanları küp biçiminde doğrayıp 1 çay kadehi zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstık ilave edip rengi dönünceye kadar karıştırın.
Pirinç, kuş üzümü, tuz ve baharatları ilave ederek karıştırın. Yarım su kadehi su ilave edip sürükleyene kadar kısık ateşte pişirin. Havuçların içini dolma harcı ile doldurun ve tencereye dizin.
Üzerini geçmeyecek kadar su, tuz, karabiber ve kalan zeytinyağını ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
İsteğe göre fırın kabına dizip 10 dakika da fırında pişirdikten sonra servis yapın.
Değişik sebzelelerle harmanlanan zeytinyağlı havuç tarifini de deneyin.