Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %2,52
Zeytinyağlı Havuç

Zeytinyağlı Havuç

Zeytinyağlı Havuç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram havuç
  • 1 soğan
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 çay kadehi pirinç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su kadehi sıcak su
  • Tuz

Zeytinyağlı Havuç Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuklarını arınıp verev kesin. Soğanı küp biçiminde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavurun.
  • Tuz, pirinç, şeker ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Ilınınca servis tabağı naalın. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazla tarif teklifi için zeytinyağlılar sayfamızı ziyaret edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın