Enginarların alt kısımlarından 5 cm vazgeçerek kesin. Yaprak kısımlarını da 5 cm vazgeçerek kesin.
Çanak yaprakları 1 cm vazgeçerek kesin. Saplarını körpe kısmına kadar kesin. Ortasındaki tüylü kısmı kaşıkla temizleyin.
Temizlenmiş enginarları limonla ovun. Bir ölçü suya 1 limonun suyu ve un ilave edip karıştırın. Enginarları kararmamaları için bu karışımda bekletin.
Havuçları arınıp dörder parça halinde kesin. Verev biçimde doğrayın. Arpacık soğanları soyun.
Patatesleri atayıp küp biçiminde doğrayın. Enginarların çukur kısımları üste gelecek biçimde tencereye dizin. Ortasına havuç, soğan ve dereotunu ilave edin.
Zeytinyağı, tuz, şeker, yarım limonun suyu ve 1 kadeh suyu ilave edin. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin.
Patatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
Enginarları servis tabağına yerleştirin. Tencerede kalan suyu üzerine dolaştırarak döküp servis yapın.