Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %2,52
Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 5 enginar
  • 150 gr arpacık soğan
  • 3 patates
  • 2 havuç
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1.5 su kadehi zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 limonun suyu
  • 1 su kadehi su
  • 1 demet dereotu
  • Tuz

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

  • Enginarların alt kısımlarından 5 cm vazgeçerek kesin. Yaprak kısımlarını da 5 cm vazgeçerek kesin.
  • Çanak yaprakları 1 cm vazgeçerek kesin. Saplarını körpe kısmına kadar kesin. Ortasındaki tüylü kısmı kaşıkla temizleyin.
  • Temizlenmiş enginarları limonla ovun. Bir ölçü suya 1 limonun suyu ve un ilave edip karıştırın. Enginarları kararmamaları için bu karışımda bekletin.
  • Havuçları arınıp dörder parça halinde kesin. Verev biçimde doğrayın. Arpacık soğanları soyun.
  • Patatesleri atayıp küp biçiminde doğrayın. Enginarların çukur kısımları üste gelecek biçimde tencereye dizin. Ortasına havuç, soğan ve dereotunu ilave edin.
  • Zeytinyağı, tuz, şeker, yarım limonun suyu ve 1 kadeh suyu ilave edin. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin.
  • Patatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. 
  • Enginarları servis tabağına yerleştirin. Tencerede kalan suyu üzerine dolaştırarak döküp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın