Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %-0,42
Zeytinyağlı Ege Otları

Zeytinyağlı Ege Otları

Zeytinyağlı Ege Otları Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr ebegümeci
  • 100 gr hindiba
  • 100 gr sütlüce
  • 100 gr kaldirek
  • 40 gr havuç
  • 50 gr domates
  • 20 gr soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 20 ml zeytinyağı
  • 10 gr pirinç
  • 40 ml portakal suyu
  • Tuz

Zeytinyağlı Ege Otları Nasıl Yapılır?

  • Ebegümecini ayıklayıp arının. Soğanı bir tencerede zeytinyağında soteleyin. Sarımsak, rendelenmiş havuç ve pirinci ilave edip karıştırın.
  • Ebegümeci, doğranmış domates ve portakal suyunu ilave edin. Tuzla tatlandırıp 15 dakika orta ateşte pişirin. Soğuyunca servis yapın.
  • Hindibayı orta boy bir tencerede bir ölçü suyla yüzde 70 oranında haşlayıp soğutun. Servis tabağında zeytinyağı, doğranmış bir dişsarımsak ve tuzla tatlandırıp servis yapın.
  • Sütlüceyi bir tencerede suyla haşlayın. 1 diş sarımsak, zeytinyağı ve tuzla tatlandırın. Aynı harekâtı kaldirek otu içinde yapın ve servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın