Zeytinyağlı Çağla Badem Yemeği Tarifi İçin malzemeler
500 g çağla badem
1/2 su kadehi zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
3 diş sarımsak İnce doğranmış
1 çay kadehi portakal suyu
1 adet soğan İnce doğranmış
5-6 dal dereotu
1 dal kapya biber Çok ince doğranmış
Tuz
Zeytinyağlı Çağla Badem Yemeği Nasıl Yapılır?
Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğanı, sarımsağı ve şekeri ilave edin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
Yıkayıp süzdüğünüz çağla bademleri ilave edin. 5 dakika kadar kavurduktan sonra portakal suyunu ve üzerini örtecek fakat geçmeyecek kadar sıcak suyu ilave edin.
Birkaç taşım kaynattıktan sonra tuzunu serpin. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Yarım saat pişirin.
Bu arada dereotunu çok ince kıyın. Kapya biberi de çok ince kıyın. İkisini bir kapta karıştırın.
Çağla bademler pişince ocaktan alın. Soğuyunca üzerine kalan sızma zeytinyağını gezdirin. Dereotu ile biber karışımından serpin. Afiyet olsun.
Dilerseniz, normal çağla aşı tarifini sınayabilirsiniz.