Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %0,73
  • ALTIN
    %-1,43
  • BIST
    %1,94
Zeytinyağlı Çağla Badem Yemeği

Zeytinyağlı Çağla Badem Yemeği

Zeytinyağlı Çağla Badem Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g çağla badem 
  • 1/2 su kadehi zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı toz şeker 
  • 3 diş sarımsak İnce doğranmış 
  • 1 çay kadehi portakal suyu 
  • 1 adet soğan İnce doğranmış 
  • 5-6 dal dereotu 
  • 1 dal kapya biber Çok ince doğranmış 
  • Tuz 

Zeytinyağlı Çağla Badem Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğanı, sarımsağı ve şekeri ilave edin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.  
  • Yıkayıp süzdüğünüz çağla bademleri ilave edin. 5 dakika kadar kavurduktan sonra portakal suyunu ve üzerini örtecek fakat geçmeyecek kadar sıcak suyu ilave edin.
  • Birkaç taşım kaynattıktan sonra tuzunu serpin. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Yarım saat pişirin. 
  • Bu arada dereotunu çok ince kıyın. Kapya biberi de çok ince kıyın. İkisini bir kapta karıştırın. 
  • Çağla bademler pişince ocaktan alın. Soğuyunca üzerine kalan sızma zeytinyağını gezdirin. Dereotu ile biber karışımından serpin. Afiyet olsun.

Dilerseniz, normal çağla aşı tarifini sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın