Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,04
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %-0,03
  • BIST
    %-0,42
Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 10 dolmalık biber 
  • 3 orta boy kuru soğan 
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1.5 su bardağı pirinç 
  • 3/4 su bardağı sıcak su 
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı nane 
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1/2 çay kaşığı karabiber 
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

  • Dolmalık biberlerin sap kısımlarını çıkartıp bir kenarda bekletin. Çekirdekli iç kısımlarını çıkartıp bol suda yıkayın. Fazla sularını süzdürüp iç kısımlarını hafifçe tuzlayın.
  • Soğanları yemeklik doğrayın. Sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini, şişmesi için sıcak suda bekletin. Pirinci bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün.
  • Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Soğanların rengi dönmeye başlayınca dolmalık fıstıkları ilave edip, fıstıklar hafif bir renk alana kadar sotelemeye devam edin.
  • Ardından yıkanmış pirinç, suyunu süzdüğşanız kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak su ilave edip pirinçler syat sürükleyene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Hazırladığınız dolma harcını, iç kısmını çıkardığınız dolmalık biberlere doldurun. Dolmalık biberlerin üst kısımlarını ayırdığınız biber sapları ile kapatın. Dolmaları pişirme tenceresine dik bir şekilde dizin.
  • Ayrı bir kasede karıştırdığınız zeytinyağlı ve sıcak sulu karışımı, dolmaların yarısına gelecek şekilde üstlerinde dolaştırın.
  • Dolmaları, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte pişirme syat bitip pirinçler göz göz olana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Ana yemek olarak sunulan zeytinyağlı biber dolmasını, ezme salata ve cacık ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Biber Dolmasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • İç harcında kullanacağınız pirincin iyi bir biçimde pişmesi gerekir. Tarife geçmeden evvel bir süre pirinci ılık suda bekletin ve sonrasında nişastasını atması için sudan geçirin.
  • Karabiber, tuz ve az ölçüde syat marine edin. Bu karışımı biberleri doldurmadan evvel iç kısımlarına sürerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Pişirdikten sonra biberlerin kurumasını önlemek için, tencerenin kapağını hafif aralık bırakın.
  • Biber dolmasının harcını doldururken bir ölçü boşluk vazgeçmeye özen gösterin. Pirinçler pişerken şiştiği için, buna uygun bir biçimde doldurmanız gerekir.
  • Dolmaların denk ölçüde ve denk zamanda pişmesini sağlamak için, tencerenin içine dikey olacak biçimde yerleştirin.
  • Pişme harekâtından sonra, dolmaların üzerinde sızma zeytinyağı dolaştırın. Böylece daha iştah açıcı gözükecektir.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Biber Dolması Kaç Kaloridir?

  • Zeytinyağlı yemeklerin genelinde olduğu gibi, biber dolması da oldukça düşük bir kalori kıymetine sahiptir. 100 gramlık bir porsiyon, vasati 170 kaloridir. 

    Basitçe hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı yemek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, mineral deposu olarak öğrenilen zeytinyağlı bamya tarifine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın