Zeytinyağlı Bezelye Tarifi İçin malzemeler
- 2 soğan
- Yarım çay kadehi zeytinyağı
- 1 havuç
- 1 kilogram bezelye
- 2 patates
- 1 dolmalık kırmızı biber
- 1 dolmalık sarı biber
- 2 su kadehi sıcak su
- 2 kesme şeker
- Yarım limonun suyu
- Tuz
Zeytinyağlı Bezelye Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağının içinde pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Küp biçiminde doğradığınız havuç ve bezelyeleri ilave edip 3-4 dakika daha soteleyin.
- Havuçlar hafif yumuşamaya başladığında sırasıyla küp küp doğradığınız patates, biber, sıcak su, şeker, limon suyu ve tuzu ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin.
- Zeytinyağlı bezelyeyi, meze olarak sunulan acılı ezme ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Zeytinyağlı Bezelyenin Püf Noktaları Nelerdir?
- Bezelyeleri ayıkladıktan sonra hemen pişirin. Beklettikçe tadında değişmeler olacaktır.
- Ayıkladığınız bezelyeleri hemen pişirmeyecekseniz, bir gece evvelden soğuk suda bekleterek canlanmalarını sağlayabilirsiniz.
- Pişirme esnasında kullandığınız sebzelerin aynı renkte kalmasını istiyorsanız, yemeğinize birkaç damla sirke ve bir tutam karbonat ilave edin.
- Pişirme suyu bittiği halde bezelye ve sebzeler ham kaldıysa, ocağın altını kısarak su desteği yapabilirsiniz.
- Tencerenin kapağını hafif aralık bir biçimde vazgeçerseniz, yemeğiniz daha süratli pişecektir.
1 Porsiyon Zeytinyağlı Bezelye Kaç Kaloridir?
Yiyecek bedelleri bakımından zengin olan zeytinyağlı bezelyenin bir porsiyonu, takribî 55 kaloridir. Yiyecek bedelleri yüksek olan bu tarifi, perhiz listelerine ilave edebilirsiniz. Dilerseniz, bol ölçüde protein kapsayan etli bezelye yemeğini de deneyebilirsiniz.
Mutfakların bırakılmazı haline gelen zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, en beğenilen yemeklerden biri olan zeytinyağlı biber dolması tarifine göz atabilirsiniz.