Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,07
  • ALTIN
    %0,94
  • BIST
    %-0,33
Zeytinyağlı Barbunya Fasulye

Zeytinyağlı Barbunya Fasulye

Zeytinyağlı Barbunya Fasulye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kilogram taze barbunya fasulye
  • Yarım su kadehi zeytinyağı
  • 2 orta boy soğan
  • 8 diş sarımsak
  • 1 orta boy havuç
  • 2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2~3 orta boy sivri biber
  • 2 su kadehi su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 limonun suyu

Üzeri için

  • Kıyılmış maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya Fasulye Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak taze barbunya fasulyelerinin kabuğunu soyun. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın.
  • İnce ince kıyılmış soğanları ve kabukları ceddilip ikiye ayrılınmış sarımsakları tencereye ilave edin. Orta ateşte 2-3 dakika kadar kavurun.
  • Küp küp doğranmış havuç, rendelenmiş domates ve salçayı da ilave edin. 3 dakika müddetle karıştırarak kavurun.
  • Sivri biberlerin saplarını kesip tohumlarını arının ve ince ulusalar halinde doğrayın. Doğranmış biberleri ve barbunyaları tencereye ilave edip bir müddet daha kavurun.
  • Toz şeker ve tuzu ilave edip 2 su kadehi sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte barbunya fasulyeleri iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Limon suyunu da ilave ederek ocaktan alın ve üzerine mayonez serpiştirin.
  • Zeytinyağlı barbunya fasulyesini, pratik bir biçimde hazırlanan kıl biber turşusu ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız barbunyaları pişirmeden evvel 10 dakika suda bekletin. Bu sayede koyu renginin gitmesini sağlayabilirsiniz.
  • Zeytinyağlı yemek tariflerinde en ehemmiyetli noktalardan biri toz şekerdir. Yemeklerin içerisine ilave edilen şeker, tuzu dengelediği için yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Barbunyayı aromalandırmak için, pişirme esnasında içerisine ezilmiş sarımsak ilave edebilirsiniz. Limon suyunu servis esnasında da ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan barbunya fasulyesinin bir porsiyonu, takribî 250 kaloridir. Kilo ve şeker hakimiyetinde olanlar da miktarlı bir biçimde harcayabilir. Dilerseniz, değişik bir versiyonu olan zeytinyağlı barbunya tarifini de deneyebilirsiniz.

    Sofraları ziyafete dönüştürmek için sıklıkla seçim edilen zeytinyağlı yemek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, zengin içeriğiyle sunulan imam bayıldı tarifine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın