Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,37
  • BIST
    %0,48
Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kilogram taze barbunya
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 2 su kadehi su
  • 2~3 dal maydanoz
  • Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları bir akşam evvelden tuzlu suya koyun ve ağzına kapatın. Böylece barbunyalar şişmiş olacak.
  • Barbunyaları sudan geçirdikten sonra bir tencereye alın ve kaynatın. Barbunyalar yumuşamaya başladığında suyunu süzerek kenara alabilirsiniz.
  • Bir tencereye tereyağı, doğranmış havuç ve soğanları ilave ederek kavurun. Üzerine ezilmiş sarımsak, patates ve salçayı ilave edin.
  • Süzülen barbunyaları da tencereye ilave edin ve 1 tatlı kaşığı şekeri üzerine serpiştirin.
  • Son olarak tekerrürden suyunu ve tuzunu ilave edip kaynamaya vazgeçin. Barbunyalar yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin. İçerisinde bulunan su biterse, az ölçüde ilave edebilirsiniz.
  • Yemek piştiğinde kapağını açmadan bekletin. Zeytinyağlı barbunyayı yanına çok yakışan sebzeli bulgur pilavı ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan evvel barbunyayı 5 dakika suda kaynatın. Kaynayan suyu döktüğünüzde barbunyanın koyu renginin gittiğini göreceksiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerin en ehemmiyetli püf noktası şeker ilavesidir. Şeker yemeğin balansını sağlayarak tuzlu olmasını önleyecektir.
  • Barbunyanın içine bir diş sarımsak ilave ederek aromasını çoğaldırabilir ve tadını güzelleştirebilirsiniz.
  • Barbunyaya yakışan öteki malzeme ise limondur. Barbunyaların ekşimesini önlemek için limon, servis sırasında eklenmelidir.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Barbunya Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir porsiyonda zeytinyağlı barbunya vasati 255 kaloridir. Değişik malzemelerle hazırlanan barbunya pilaki ise takribî 330 kaloridir.
  • Bir porsiyonu 40 kalori olan zeytinyağlı taze fasulye tarifini de perhiz listelerinize ilave edebilir ve kısa zamanda hazırlayabilirsiniz.

    Sağlık açısından oldukça ehemmiyetli bir yere sahip olan zeytinyağlılar sizin de zevkinize hitap ediyorsa, pratik tariflerimize göz atarak sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın