Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,41
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %-0,22
Zeytinyağlı Ayva Dolması

Zeytinyağlı Ayva Dolması

Zeytinyağlı Ayva Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 2 denk büyüklükte ayva
  • 2 patates
  • 8~10 arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 1 su kadehi dondurulmuş bezelye
  • 2 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Yarım su kadehi sıcak su
  • 20 gr lohusa şekeri veya 2 su kadehi az şekerli vişne suyu
  • Birkaç dal dereotu
  • Tuz

Zeytinyağlı Ayva Dolması Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları ceddip ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını arınıp çekirdeklerini ayırın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Patatesleri ceddip parizyen kaşıkla top biçiminde kesin. Havuçları arınıp top biçiminde kesin. Arpacık soğan ve sarımsakları soyun. Bezelyeleri hafif haşlayıp süzün.
  • Suyu tencerede kaynatın. Lohusa şekeri ve ayırdığınız ayva çekirdeklerini ilave edip şeker eriyene ve su kırmızı renk alana kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılıtın. Ayvaları ilave edip rengi dönene kadar bekletin.
  • Tencerede 1 kadeh zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Havuçları ilave edin. 4-5 dakika soteleyip  sırasıyla patates ve bezelyeyi ilave edin. Tuz, limon suyu ve yarım kadeh sıcak su ilave edin.
  • Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ayvaları süzüp yayvan bir tencereye alın. Üzerine havuçlu ve arpacık soğanlı malzemeyi paylaştırın.
  • Kalan zeytinyağı ve sıcak suyu tencerenin kenarından ilave edip kapağını kapatın. 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
  • Dereotu dallarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dolmanın içerisinde et kullanmak istiyorsanız, kıyma ile hazırlanan olağan ayva dolması tarifine göz atın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın