Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %0,48
Zerdeçallı Ve Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Zerdeçallı Ve Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Zerdeçallı Ve Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

  • 15 adet Brüksel lahanası
  • 1 adet küçük boy soğan İnce kıyılmış
  • 1 adet orta boy havuç Küp doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kadehi su

Zerdeçallı Ve Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

  • Brüksel lahanalarının kararmış yapraklarını koparıp, arındıktan sonra bol suyla yıkayın ve yuvarlak kısımlarına bir çentik atın.
  • Soğanı bir tavaya alın ve zeytinyağı, zerdeçal ve karabiberi ilave ederek hafif soteleyin.
  • Brüksel lahanalarını ve havucu ilave edip birkaç dakika daha soteledikten sonra tuz ve su ilave ederek pişirin.
  • Havuç ve Brüksel lahanaları yumuşayınca, bir limonun suyunu ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın.
  • Kapağını açmadan soğumaya vazgeçin. Soğuduktan sonra servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın