Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası Tarifi İçin malzemeler
1 adet soğan
1 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı akışkan yağ
3 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
2 lt tavuk suyu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
10 yaprak reyhan
Üzeri için
Taze reyhan yaprağı
2 yemek kaşığı krema
Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası Nasıl Yapılır?
Akışkan yağı tencerede ısıtıp küp doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ilave edin. Soğan yumuşayana kadar kavurun.
Küp doğranmış havuç ile patatesleri ilave edin. Arada bir karıştırarak 10 dakika süresince kavurun. Daha sonra zerdeçalla inceltilmiş tavuk suyunu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Tuzu, karabiberi ilave edip blender ’da ezin.
Tekerrür ocağın üzerine alın. İçine 10 yaprak taze reyhan atın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
10 dakika sonra yaprakları içinden alın. Dilerseniz servis sırasında üzerine azıcık krema ilave edebilirsiniz.