Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,18
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %0,42
  • BIST
    %0,33
Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası

Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası

Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 lt tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 10 yaprak reyhan

Üzeri için

  • Taze reyhan yaprağı
  • 2 yemek kaşığı krema

Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Akışkan yağı tencerede ısıtıp küp doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ilave edin. Soğan yumuşayana kadar kavurun.
  • Küp doğranmış havuç ile patatesleri ilave edin. Arada bir karıştırarak 10 dakika süresince kavurun. Daha sonra zerdeçalla inceltilmiş tavuk suyunu ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Tuzu, karabiberi ilave edip blender ’da ezin.
  • Tekerrür ocağın üzerine alın. İçine 10 yaprak taze reyhan atın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
  • 10 dakika sonra yaprakları içinden alın. Dilerseniz servis sırasında üzerine azıcık krema ilave edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın