Soğanı atayıp çok ince kıyın. Tereyağını ve zeytinyağını tencereye aktarın. Yağlar ısınınca soğanı ilave edin. Çok kısık ateşte 20 dakika süresince, karamelize olana dek pişirin. Kocamanca doğranmış patatesi ve evvelden haşlanmış nohudu ilave edin. Üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Orta ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender ’dan geçirip pütürsüz bir kıvam elde edin. Tekerrür ocağa alıp tuzunu ve zerdeçalı ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra kremayı ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, servis teklifleri ve püf noktaları ile normal nohut çorbasını da sınayabilirsiniz.
İsteğe göre servis sırasında, üzeri için çırpılmış krema veya labne peyniri ilave edebilirsiniz.