Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,43
  • ALTIN
    %0,56
  • BIST
    %-0,09
Zerdeçallı Enginar

Zerdeçallı Enginar

Zerdeçallı Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dondurulmuş enginar
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kasesi iç bakla
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 tatlı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım limonun suyu
  • 1 havuç

Zerdeçallı Enginar Nasıl Yapılır?

  • İç baklaları dününden suda bekletip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Geniş bir tencerenin dibine kıyılmış soğanları yayın.
  • Üzerine sırasıyla evvel baklaları, çok ince dilimlenmiş sebze atayacağı ile ceddebilirsiniz sonra da doğranmış enginarları serpin.
  • Enginarların üzerine limon suyunu ilave edin. Zeytinyağı, tuz, şeker ve zerdeçalı ufak bir kapta karıştırdıktan sonra bu karışımı tencereye ilave edin.
  • Sıcak suyu da ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın