Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,73
  • BIST
    %0,77
Zerdeçallı Ekmek

Zerdeçallı Ekmek

Zerdeçallı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su kadehi buğday unu
  • Tuz
  • 1 koli kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı mahlep
  • 1 yumurta
  • 1 çay kadehi yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Ilık su

Zerdeçallı Ekmek Nasıl Yapılır?

Un, tuz, maya, zerdeçal ve mahlebi geniş bir kapta harmanlayın. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek biçimde azar azar su ilave edip yoğurun. Hamur kıvam aldığında üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru tekerrür yoğurun. Şekillendirip yağlı kağıt serili bir fırın tepisine alın. Üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika daha dinlendirin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın