Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %2,52
Zerdeçallı Akordeon Patates

Zerdeçallı Akordeon Patates

Zerdeçallı Akordeon Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet orta boy taze patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 dal dereotu

Zerdeçallı Akordeon Patates Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri iyice yıkayıp kabuğunu atamadan nemli bir bezle arının. Besbelli bir bıçak takviyesiyle dibini kesmeyecek biçimde çok ince dilimleyin.
  • Sarımsakları çok ince kesip bir kaseye alın. Çok ince doğranmış kapya biberi, zerdeçalı ve akışkan yağı ilave edip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı patates dilimlerinin aralarına yerleştirin.
  • Üzerine kalan akışkan yağı dökün. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında, yarım saat pişirin.
  • Fırından almadan 5 dakika evvel üzerine tereyağı parçaları serpip tekerrür fırına verin. 5 dakika sonra fırından alın, ince kıyılmış dereotu serpin ve bekletmeden servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın