Zerde Tatlısı Kesin Deneyin!!! Tarifi İçin Malzemeler
1 çay kadehi pirinç
7 su kadehi su
1 çay kaşığının ucu ile zerdeçalhafif suda açın daha iyi renk vermesi ve karışması için
1 su kadehi toz şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı sıradan fıstık daha ekonomik
1 yemek kaşığı kuru üzümkuş üzümü de kullanabilirsiniz
3 yemek kaşığı mısır nişastası silme biçimde olacak kaşık ve bir ölçü su ile açınız
Zerde Tatlısı Kesin Deneyin!!! Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye yıkanmış pirinçi ve suyu alalım pirinçlere narin davranın yıkamada ve tencerede yoksa ayrılınır.
Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim çok fazla karıştırma!!!.
Uygun bir yere mesela çay kadehine zerdeyi alıp rengini iyi vermesi için su ile açalım.
Pirinçler suyunu çekince başka bir deyişle suyu eksilince, üzerine toz şeker, hazırladığımız zerdeyi hakimiyetli biçimde akıtın zerdeyi yoksa koyu bir renk elde etmiş olma ihtimali yüksek, gül suyu, fıstıkları fıstıkları bir poşete alarak merdane dayanağı ile hafif ufalayın daha hoş netice alırsınız. ve kuru üzümleri ilave edip kaynamaya vazgeçelim.
Bir kapa mısır nişastası ve suyu alıp çırpalım içinde parçacık kalmaması için kalır ise bir süzgeçten dayanak alarak ilave edebilirsiniz.
Hazırladığımız karışımı tencereye ilave ederek karıştıralım ve kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatalım.
Tatlımızı ocaktan alarak kaselere paylaştıralım.
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendikten sonra dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim. ehemmiyetli oda sıcaklığına geldikden sonra dolaba alın yoksa dolabın ısısını yükseltir ve yiyecekleriniz de bozulma olması muhtemel.