Zerde için
Sütlaç için
Sütlaç için pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip yuumuşayana kadar haşlayın. Sütü ilave edip pişirmeye devam edin. Karışım hafifçe koyulaşmaya başladığında şekeri ilave edip karıştırın. Sütlacı kaselerin yarısına gelecek biçimde paylaşatırın. Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Yarım su kadehi şeker ve 14 su kadehi su ilave edip tencereye alın. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Haspiri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynatın. Suyunu tülbetten süzün. 5-6 ıtır yaprağını bir parça tülbent içine sarıp pirincin bulunduğu tencereye ilave edin. 15 dakika pişirip ıtır yapraklarını tencere içinden alın. Kalan şekeri ilave edip karıştırın. Sütlaçların üzerine paylaştırın. Soğutup servis yapın.