Zencefilli Ve Muskat Cevizli Patates Çorbası Tarifi İçin malzemeler
1 soğan
10 g taze zencefil
2 yemek kaşığı tereyağı
3 patates
Yarım litre sebze suyu
Tuz
Beyaz biber
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Yarım çay kadehi süt
Üzeri için
Frenk soğanı
Kurutulmuş domates
Zencefilli Ve Muskat Cevizli Patates Çorbası Nasıl Yapılır?
Yemeklik doğradığınız soğan ve ince kıydığınız taze zencefili tereyağında soteleyin. Patateslerin kabuğunu atayıp küp doğrayın ve soğanların üzerine ilave edin. 2-3 dakika daha soteleyip sebze suyunu ilave edin. Tuz, beyaz biber ve muskat cevizi ile tatlandırın.
Çorba kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve blenderdan geçirin. Sütü ilave edip karıştırın ve tekerrür kaynatın. İnce kıyılmış Frenk soğanı ve kurutulmuş domatesle süsleyerek servis yapın.