Yumurta ile şekeri çırptıktan sonra en son elenmiş un ve kabartma tozu konmak üzere tam malzemeleri karıştırın.
Yağlanmış kalıba döküp evvelden ısıttığınız 175 derecelik fırında pişirin. Ben dakika yakalamıyorum ortasına bıçak daldırarak hakimiyet ediyorum. Bıçağa yapışmazsa pişmiş demektir.
Kek pişerken sosunu pişirin. Tereyağ ve vanilyasını ocağı kapattıktan sonra ilave edin. Sos ılınırken ara ara mikserle karıştırın.
Kek fırından çıkınca 5 dakika ilk sıcağı geçsin, ardından ters çevirerek tabağa alın. Kekinize aralıklı olarak bıçakla delikler açtıktan sonra soğuk sütle nemlendirin.
Üstüne de sosunuzu dökün. Yarım saat kadar bekledikten sonra dolaba koyun, 2 saat sonra servise hazırdır. Ertesi güne daha da hoş oluyor. Afiyet olsun.