Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Zencefilli Rulo Pasta

Zencefilli Rulo Pasta

Zencefilli Rulo Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 110 gr esmer şeker
  • 65 gr un
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1 tutam toz karanfil
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç harcı için

  • 110 gr esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 mango
  • 200 gr mascarpone peyniri
  • 100 gr süzme yoğurt
  • 1 koli vanilya
  • 2 yemek kaşığı ince dilimlenmiş zencefil şekerlemesi

Zencefilli Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kek için yumurtalar ile şekeri mikserle en az 5 dakika çırpın. Kuru malzemeleri eleyerek ilave edin. Tereyağını ilave edip metal bir kaşık ile karıştırın ve 37 cm x 25 cm miktarlarında yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Fırında takribî 8 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 1 dakika beklettikten sonra 40 cm uzunluğunda yağlı kağıt üzerine ters çevirin ve rulo biçiminde sararak soğumaya vazgeçin. Şeker ve limon suyunu sos tenceresine alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar pişirin. Mangoyu atayıp dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine şurubu sürerek 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alarak soğumaya vazgeçin. Mascarpone, yoğurt, zencefil şekerlemesi ve vanilyayı mikserle çırpın. Keki düz bir zemine açın ve kremanın 2/3 namı üzerine yayın. Tekerrür rulo biçiminde sarıp servis tabağına aktarın. Kalan kremayı pastanın üzerine yayın. Mango dilimlerini yerleştirip servis yapın.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın