Zencefilli Kurabiyeli Kış Pastası Tarifi İçin malzemeler
Pandispanyası için
210 g un
100 g mısır nişastası
170 g+170 g toz şeker
Bir tutam tuz
9 adet yumurta
1/2 çay kadehi sıcak su
Kreması için
3 su kadehi süt
2 yemek kaşığı un Tepeleme
2 yemek kaşığı nişasta Tepeleme
3/4 su kadehi toz şeker
2 adet yumurta sarısı
2 tepeleme yemek kaşığı labne peyniri Ya da mascarpone
1 kutu köpürtülmüş ham krema veya krem şanti
2 kutu vanilya
Portakal kabuğu rendesi İsteğe bağlı
Ara katlar için
Krema şanti ve meyve çeşitleri
Üzeri için
Zencefilli kurabiye
Minik çam kozalakları ve yılbaşı dekorasyon malzemeleri
Zencefilli Kurabiyeli Kış Pastası Nasıl Yapılır?
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını dikkatlice ayırın. Yumurta beyazlarına bir tutam tuz atarak takribî 1 dakika kadar mikserle çırpın. Ardından 170 g toz şekeri, birer yemek kaşığı biçiminde yavaş yavaş ilave edin ve takribî 4-5 dakika süresince traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpın.
Daha sonra kalan 170 g toz şekeri, yumurta sarılarına ilave edip mayonez kıvamına gelene dek çırpın. Karışım mayonez kıvamına gelince sıcak suyu ilave edip hemen tekerrür karıştırın. Çırptığınız yumurta sarılarını, beyazlarına ilave edip ağır ağır karıştırın. Son olarak unu ve nişastayı eleyerek, hazırladığınız pandispanya harcına ilave edin ve iyice karışana dek bir tahta kaşık desteğiyle yavaş yavaş karıştırın. Daha sonra yağlı kağıtla çevrelenmiş kelepçeli kek kalıbına aktarın ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Kremayı hazırlamak için; ilk olarak sütü bir tencereye alın, yumurta sarısını, unu ve nişastayı ilave edin ve kesintisiz karıştırarak katı bir hal alana dek pişirin. Daha sonra içerisine yarım su kadehi toz şeker ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra labne peynirini ve vanilyayı ilave ederek çırpın ve soğumaya vazgeçin Bu esnada sık sık mikserle çırpın.
İyice soğuyan kremaya son olarak köpürtülmüş ham kremayı Veya krem şantiyi ilave edin ve karıştırıp 15-30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Soğuyan pandispanyayı bıçakla 3 denk kata parçalan. İlk katı uygun bir tabağa alıp üzerine iyice soğumuş kremadan sürün ve onun da üzerine isteğe göre meyveleri yerleştirin. Değişik katı koymadan evvel kekin üzerine krem şanti sürüp meyvelerin üzerini kapatın. Bu biçimde üç katı bitirin. Çevresini ve üzerini evvel krem şantiyle kaplayın, daha sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Bu kış pastasını aynı malzemelerle hazırlayıp dışını meyvelerle süsleyerek de yapabilirsiniz.