Malzemeler
Yapılışı
Öncelikle yumurta ile toz şekeri beyaz bir renk alana kadar iyice çırpın.
Sonrasında sütü, sıvı yağı, unu, paket kabartma tozunu ve paket vanilini ilave edin.
Kek hamurunu oluşturana kadar iyice karıştırın.
Hazırlanan kek hamurunu iki eşit parçaya bölün.
Ayrılan hamurlardan birinin içine kakaoyu ilave edin.
Yağ sürülmüş kilitli kek kalıbına ya da yuvarlak bir tepsinin tam ortasına hamurlardan sırası ile 3 er çorba kaşığını ilave edin.3 çorba kaşığı kakaolu, 3 çorba kaşığı sade olmak üzere karışımlarınız bitene kadar yapın.
Bu işlem esnasında ara vermeden karışımlar bitene kadar yapın.
Önceden ısıtılmış olan 160 derecede ki fırında keki kontrollü pişirin. Afiyet olsun.