İlk olarak yumurtalar, toz şeker, süt ve sıvı yağ kaba alınarak mikser yardımıyla iyice kabarıp rengi açılana kadar çırpılır.
Daha sonra karışım ikiye bölünür.
Yarısına, üç çorba kaşığı kakao, yarım paket vanilya elenerek ilave edilip mikser kullanmadan karıştırılır.
Diğer yarıya ise undan üç çorba kaşığı, yarım paket vanilya elenerek mikser kullanmadan karıştırılır.
Her iki karışıma da kalan unun yarısı ve birer paket kabartma tozu elenerek eklenir.
Tekrar bir spatula veya çırpma teliyle kısaca karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış kalıbın ortasına önce iki çorba kaşığı kakaolu harçtan, onun tam ortasına iki çorba kaşığı sade harçtan dökülür.
Bu işleme dönüşümlü olarak iki harç da bitene kadar devam edilir.
Önceden 180c ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika (ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar) pişirilir.