Beyaz kısım için yumurta akı, şeker, tuz ve vanilyayı mikserin yüksek devrinde malzeme beyaz erişinceye kadar çırpın.
Sonra mikseri en düşük ayarı getirip çalışır vaziyette iken süt ve yağı ilave edin nokta, hindistan cevizi ve kabartma tozunu katın.
Malzemeler iyice karışana kadar çırpın. Hamuru kenara alıp, mikserin çırpma aparatlarını kesinlikle yıkayıp kurulayın nokta sarı kısım için şeker ve vanilyayı mikser dayanağıyla rengi açılana kadar çırpın.
Daha sonra mikserin devrine düşürüp süt ve ayçiçek yağını ilave edin kalan malzemeyi de katıp iyice çırpın.
24 veya 26 santimetre çapındaki kek kalıbını hafif yağlayıp unlayın evvel sarı harcın yarısını kalıba denk biçimde dökün.
Tekerrür kakao serpin ve sarı harcı da kaşıkla ilave edin onun üzerine de kakao serpin en son beyaz harcı döküp kakao serpin.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında takribî 35 ila 40 dakika pişirin ılık olarak servis yapın.