Zebra kekimiz için evvel kap içine 4 adet yumurta kırıyoruz.
Üzerine 1 su kadehi toz şeker ilave ediyoruz.
Mikser ile 5-6 dakika kadar miskerle çırpıyoruz.
Ardından karışıma 1 su kadehi süt ve 1 su kadehi akışkan yağ ilave edip mikserle tekerrür karıştırıyoruz.
Daha sonra 1 koli kabartma tozu 1 koli vanilya ve 3 su kadehi unu azar azar ilave ediyoruz.
Mikserle karıştırmaya devam ediyoruz.
Hazırladığınız kek karışımın yarısını ayrı bir kaba alıyoruz.
İki ayrı kap içerisine aldığınız hamurların birine 2 yemek kaşığı kakaoyu koyup karıştırıyoruz.
Daha sonra yuvarlak bir borcam kabının içini tereyağı veya margarin ile iyice yağlıyoruz.
Az ölçüde un serpiştiriyoruz ki basit kalıptan çıksın.
Borcam kalıbımızı bütün orta noktasından başlayıp evvel yarım kepçe sade kek hamuru döküyoruz.
Ardından sade hamurun ortasına kepçeyle kakaolu hamuru döküyoruz.
Kek hamuru kalıbın içinde yavaş yavaş dağılmaya başlayacaktır.
Ardından tekerrür kakaolu hamurun ortasına sade hamuru döküyoruz.
Sade hamurun üzerine kakaolu hamurdan döküyoruz.
Bu harekâtı bu biçimde tekerrür ederek her iki hamuru tamamlıyoruz.
Tüm hamur bitince kek kalıbını tabana vurup iyice boşlukların dolmasını sağlıyoruz. Kürdan ile desen veriyoruz.
Hazırladığımız keki evvelden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz. Takribî 35-40 dakika kadar pişiriyoruz
Kekin pişip pişmediğini kürdan daldırarak test ediyoruz.
Kek piştikten sonra fırından çıkartıp ılımaya vazgeçiyoruz. Daha sonra dilimleyerek servis tabağına koyuyoruz servis edebilirsiniz. Sonra afiyet ile yiyoruz☺️..