Kek için iki bambaşka kap alıp yumurtaların sarı ve beyazını ayırın.
Beyaz kısıma hemen hemen hiç tuzlu atarak kar gibi yapıp kenara alalım.
Sarısı için şeker ve suyu ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım köpük köpük olunca un, nişasta kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırın karıştırdıktan sonra kenarda bekleyen kar gibi olan yumurta beyazını sarılı kısıma ekleyip tahta kaşıkla tek yönde ağır ağır karıştırın (çırpıcı kullanmayın❌).
Hazır olan kek harcından 3/4 yemek kaşığı alıp üzerine kakao ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin yapmış olduğumuz kakaolu kek karışımını sıkma torbasına alıp ucunu fidan gibi açın ince çizgiler elde edeceğimiz için.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kakaolu kek karışımını emrindeki tabi tepsi baştan başa sıkın 2 cm aralıklarla tepsiye sıkın (reels videomda var🙈 bakabilirsiniz).
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen keki sıcak sıcak rulo haline getirip kenarda soğumaya bırakalım.
Kreması için; bütün malzemeleri tencereye alıp kısık ateşte koyulaşana değin pişirelim piştikten daha sonra altını kapatıp çikolatayı ekleyip eriyene değin çırpalım ve.
Soğumaya bırakalım soğuyan keki 10 dikdörtgen eşit parçaya alalım.
İçine bir kaşık krema ve muz ya da diğer meyve de olabilir sarma biçiminde sarıp benim yaptım gibi dik şekilde servis tabağına dizin.