Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,65
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %1,94
Zabaglione

Zabaglione

Zabaglione Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı vanilin

Üzeri için:

  • Çilek dilimleri
  • Espresso isteğe göre

Zabaglione Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sıcak suyu dolu bir tencereyi mutfak tezgahına yerleştirin.
  • Derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ilave edin. Bu kabı su dolu tencerenin ortasına yerleştirin.
  • Şeker ve yumurtayı karıştırın. Çırpma operasyonu sırasında yumurtalı kabı ara gizeme çıkartarak ılıtın. Bu sayede kremanın kesilmesini önleyebilirsiniz.
  • Krema koyulaşmaya başladığında üzerine azar azar süt ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Krema koyu ve sıvı bir hal aldığında vanilyayı ilave edin.
  • Kremayı sunum kaselerine paylaştırdıktan sonra, üzerine çilek dilimlerini yerleştirin. Afiyet olsun.

Zabaglione Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yumurtaların çok fazla pişmesini önlemek için, kesinlikle tencereden çıkartarak ılımasını bilave edin.
  • Karışıma aroma katmak için, portakal suyu ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız tatlının üzerine toz şeker serpiştirip, pürmüzle yakarak sunabilirsiniz.
  • Dilerseniz, tatlının üzerine toz espresso serpiştirebilirsiniz.
  • Zabaglioneyi, kurabiye ile birlikte servis edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın