Öncelikle sıcak suyu dolu bir tencereyi mutfak tezgahına yerleştirin.
Derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ilave edin. Bu kabı su dolu tencerenin ortasına yerleştirin.
Şeker ve yumurtayı karıştırın. Çırpma operasyonu sırasında yumurtalı kabı ara gizeme çıkartarak ılıtın. Bu sayede kremanın kesilmesini önleyebilirsiniz.
Krema koyulaşmaya başladığında üzerine azar azar süt ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Krema koyu ve sıvı bir hal aldığında vanilyayı ilave edin.
Kremayı sunum kaselerine paylaştırdıktan sonra, üzerine çilek dilimlerini yerleştirin. Afiyet olsun.
Zabaglione Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Yumurtaların çok fazla pişmesini önlemek için, kesinlikle tencereden çıkartarak ılımasını bilave edin.
Karışıma aroma katmak için, portakal suyu ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız tatlının üzerine toz şeker serpiştirip, pürmüzle yakarak sunabilirsiniz.
Dilerseniz, tatlının üzerine toz espresso serpiştirebilirsiniz.
Zabaglioneyi, kurabiye ile birlikte servis edebilirsiniz.