Merhaba kıymetli takipçilerimiz bugün sizlere mükemmel görüntüsü ile herkesi büyüleyen Yürek Kurabiye (frambuaz reçelli) Tarifini vereceğiz. Bu tarifi ister, doğum günü için uygulayın, isterseniz sevgililer günü için sevgilinize ya da eşinize yapın. Özel günlerinizi için düşünülmüş bir görsel şölen, çocuklarınızın doğum günü içinde hoş bir süpriz yapabilirsiniz. Biz arasına frambuaz kullandık siz isterseniz mevsim meyvelerinden yapacağınız reçelleride kullanabilirsiniz. Evinizde hazır olan reçelleride kullanabilirsiniz, biz frambuazı çok yakıştırdığımız için uyguladık. Kurabiye pişirirken kek pişirirken yaptığımız gibi fırını evvelden ısıtmalıyız, kurabiyenin piştiğini anlamanız için altına bakmalısınız. yine de süre vermemiz icabında, ısınmış bir fırında sıradan 15 dakikada kurabiyeleriniz pişecektir. Her kurabiyenin pişme süresi farklıdır, mutlaka tarifte verilen ısı derecesine tarafından pişirin. Tarife sadık kaldığınız takdirde lezzetli Kalp Kurabiye tarifine ulaşabirsiniz. Diğer kurabiye tarifleri için Hamur işleri kategorimize tıklamanız yeter. Bundan Böyle tarifimizin araç gereç listesi ve yapılışına geçebiliriz, kolay gelsin…
20 adet kurabiye için
300 gram, tereyağ
150 gram, pudra şekeri
2 yumurta beyazı
bir arz tarçın
500 gram, un
8 gram kabartma tozu
kırmızı gıda boyası
iç malzemesi için
500 gram donmuş frambuaz
200 gram şeker
2 akarsu kaşığı, darı nişastası
1/2 limonu suyu
Ilk Kez üstüne koyacağımız reçeli hazırlayalım, bunun için bir tavaya donmuş frambuaz ve şekeri alalım pişmeye bırakalım. Kıvama gelmeye başlayınca içine 4 yemek kaşığı su ile 2 çay kaşığı nişasta ile karıştırıp pişen reçelin içine ek edelim. İyice kıvama gelince içine limon suyunu ilave edelim bir kaç taşım kaynayınca ocaktan alalım. Bir kenara bırakalım.
Kurabiye hazırlamaya başlayalım, karıştırma kabına tereyağ ve pudra şekerini alalım ve mikserle yüksek devirde çırpalım. Üstüne yumurta aklarını ek edelim karıştıralım. Farklı kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayalım. Unlu karışımıda tereyağının üzerine ek edelim akışkan yiyecek boyasınına ekleyelim (4-5 damla). Ele yapışmayan bir hamur olana değin yoğuralım, kıvama gelen hamuru iki eşdeğer parçaya bölelim. Açacağımız tezgahın üzerini çok hafif unlayalım, hamurun bir tanesini tezgagın üstünde 2-3 cm kalınlığında açalım, kalp kurabiye kalıpları ile keselim. Öteki hamuru da açalım bu kez küçük yürek kalıpları ile keselim kestiğimiz yürek kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim 175 derecelik ısıda 13-14 dakika pişirelim.
Pişen kurabiyeleri ılınınca üzerlerine hazırladığımız frambuaz reçeli sürelim ve defalarca yapıştıralım. Basit gelsin..