Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Yumuşak Şekerleme

Yumuşak Şekerleme

Yumuşak Şekerleme Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yaprak jelatin
  • 500 ml bal
  • 250 ml krema
  • 200 g toz şeker
  • 30 gr susam
  • Yarım çay kaşığı toz karanfil
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın

Yumuşak Şekerleme Nasıl Yapılır?

  • Jelatinleri bir kabın içine alıp üzerine soğuk su ilave edin. 
  • Bal, krema ve şekeri 145 derecede kaynatın. Susamları, baharatları ve yumuşamış olan yaprak jelatinleri karışıma ilave edin. Jelatin tamamen eridikten sonra ocaktan alın ve karıştırarak ılındırın. 2-3 cm derinliğinde streç film serilmiş bir fırın kabına aktarıp her tarafının denk kalınlıkta olması için üzerini spatula ile düzleştirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra mutfak makasıyla istediğiniz büyüklükte keserek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın