Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Yumuşacık Tepsi Keki

Yumuşacık Tepsi Keki

Tarifin Hikayesi

Yumuşacık Tepsi Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak artı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak yetkisiz değişken yağ
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme dere kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek yemek kaşığı süt
  • 1 doymuş yemek kaşığı sürülebilir kahvaltılık çikolata

Yumuşacık Tepsi Keki Tarifi Yapılışı

  1.  Yumurta ve toz şeker köpürünceye dek mikserle çırpılır.
  2.  Süt ve istikrarsız yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
  3. Portakal kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve gitgide un eklenerek spatulayla köpüğü söndürülmeden karıştırılır.
  4. Yağlanmış fırın tepsisine yarıdan fazlası dökülür.
  5. Kalan hamura kakao, süt ve sürülebilir çikolata eklenerek karıştırılır, öteki hamurun üzerine ek edilir.
  6. Bir kaşık veya çatal sapıyla şekil verilerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dk kontrollü pişirilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın