Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Yumuşacık Limonlu Kek

Yumuşacık Limonlu Kek

Yumuşacık Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 200 gram şeker
  • 1 kutu vanilya şekeri
  • 250ml yağ
  • 300 gr un
  • 1 kutu kabartma tozu
  • Bir limonun suyu ve kabuğun rendesi
  • 250 gram pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı limon suyu

Yumuşacık Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk evvel fırını 160 derece ısıtın.
  2. Daha sonra yumurtaları, şeker ve vanilya şekeri ile köpürene kadar karıştırın.
  3. Şimdi yağı, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ilave edip karıştırmaya devam edin.
  4. En son unu kabartma tozu ile karıştırın ve yumurta ve şeker karışımına ilave edin.
  5. Kelepçeli kalıbı iki yemek kaşık akışkan yağ ile yağlayın ve hamuru içine dökün.
  6. 160 derecede takribî 40-45 dakika pişirin. Bende bütün olarak 45 fırındaydı.
  7. Pişirdikten sonra bir şiş ile birkaç defa pastaya daldırın. Bu safhayı yaparsanız, yaptığınız deliklerden glazür sızıp pastanın daha yumuşak olmasını sağlar.
  8. Son olarak, glazürü hazırlayın ve limonlu kekin üzerine dökün. Helal güzel olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın