3 yemek kaşığı şeker pancarı suyu Haşlanmış pancarın suyu
2 yemek kaşığı un
Yumuşacık Limonlu Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar takribî 5-6 dakika mikserler çırpın.
Akışkan yağı ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini de ilave edip karıştırdıktan sonra başka bir kaba 4 kaşık kadar kek hamurunu ayırıyoruz.
Ayırdığımız kek hamurunun üzerine 3 yemek kaşığı pancar suyu ve 2 yemek kaşığı kadarda un ilave edip hoşça karıştırıyoruz.
Yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza evvel beyazının azıcığını ilave edip sonra kırmızı olan hamuru ilave edip kurdan desteğiyle birbirine karışmasını sağlıyoruz.
Sonra tekerrür beyaz kek hamurunu ilave edip tekerrürden kalan kırmızı hamuru da ilave edip kurdan desteğiyle yeniden karıştırıyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında takribî 35-40 dakika pişiriyoruz.
,Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dilerseniz üzerine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatanın içine azıcık limon kabuğu rendesi ilave edip bir kaşık desteğiyle üzerinde gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.